top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Thuis meedoen met het programma 'De Haakster 2020'!

Hallo lieve haakgenoten, leuk dat jullie er weer zijn!


Jullie kennen het programma 'De Haakster' van Wolplein vast wel! Dit jaar volg ik het vanaf het begin en ik bedacht me nu dat ik toch aan het bloggen ben, het misschien leuk zou zijn om alle haakpatronen van de deelnemers uit te proberen en lekker mee te doen. Als een soort review van de patronen, ga ik jullie laten zien hoe ik dat doe en ga ik vertellen wat ik ervan vind.


De eerste opdracht is al geweest en wat denk je? De deelneemsters moesten haken met Yarn and Colors Epic! Hahahaha helemaal in mijn straatje natuurlijk!

Leuke opdracht, een set van minimaal 6 onderzetters ontwerpen van minimaal 10cm tot maximaal 13 cm doorsnede.


Ondertussen heb ik alle 10 patronen besteld( gelukkig kostten ze maar 1 euro per stuk!), behalve 1 helaas. De vis-ite onderzetters van haakster Joyce kwamen niet door, de website liep een beetje vast bij mij, dus ik kreeg 'm niet in mijn winkelwagen. Ik ga 'm wel een volgende keer nog proberen te bestellen, want ik wil ze wel alle tien gedaan hebben. Ik was onder de indruk van alle ontwerpen en vind ze eigenlijk allemaal even leuk.


Zelf wil ik ook heel graag eens wat eigen ontwerpen maken, maar ik heb heel veel last van faalangst, of meer angst voor teleurstelling in mezelf, wat mij tegenhoudt om eraan te beginnen.

Dus eerst maar eens de patronen van deze creatieve groep dames gewoon uitproberen.


Ik verwacht wel verschil in moeilijkheidsgraad, want de ervaringsniveaus van de kandidaten verschillen nogal. Maar ik ga de uitdaging aan en kijk hoever ik kom.


Mijn bedoeling is om van elke set 1 onderzetter te maken. Alleen heb ik wel wat andere kleuren Yarn and Colors Epic ervoor besteld, kleurtjes die ikzelf mooi vind, want de bedoeling is wel dat ik ze thuis ook ga gebruiken en van het ontwerp dat ik het leukste vind om te haken, ga ik uiteindelijk een hele set maken en die ga ik weggeven!


Dus! Leuke projecten in het verschiet! Ik loop natuurlijk wel al een hele week achter en ik moet ook even wachten tot mijn bestelling binnen is, maar dat gaat vast goed komen!

Als het lukt en het is leuk dan ga ik proberen de hele serie afleveringen van de Haakster 2020 mee te doen, ik zal wegens de kosten ( Ik wordt namelijk niet gesponsord) waarschijnlijk niet elke week alle patronen uitproberen, soms zal ik mijn favoriet kiezen of de winnaar van die week. Ook zal ik de projecten die af zijn niet altijd weggeven, ik zou af en toe ook heel graag het product willen veilen/verkopen voor een goed doel.


Voor corona werkte ik als vrijwilliger bij 'het Haags dierencentrum' op de kattenafdeling. Heerlijk werk! Maar helaas moest ik stoppen wegens het feit dat ik tot de kwetsbare groep behoor met mijn diabetes. Ik zit dus nog steeds, zoals vele anderen, zoveel mogelijk thuis.

Dat is natuurlijk weer een mooi excuus om aan het haken te slaan, maar ik zou het heel erg fijn vinden als ik op deze manier toch nog een klein steentje kan bijdragen.


Morgen heb ik trouwens een ook hele spannende dag, want mijn lieve konijntje Muffin gaat morgen voor 1 a 2 weken op koppelvakantie om hierna met een vriendinnetje thuis te komen en ik ga hem heel hard missen en mij zorgen maken of alles wel goed met hem en zijn dates zal gaan. Dus het haken van 10 to 16 onderzetters zal een mooie afleiding zijn!


Dus! Even wachten en dan lekker een frisse start aan een nieuw project! Ik heb er zo'n zin in!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page