Onderzetters
Bijgewerkt op: 6 nov. 2020

Hoi lieve haakgenoten!
Voordat ik deze post begin wil ik eerst even duidelijk maken dat ik mijzelf niet zie als een haakexpert, ik ben niet de beste haakster, ik ben een huismoeder die thuis zit en heb iets van 6 jaar ervaring in het haken, wat ik mezelf heb aangeleerd via filmpjes op YouTube. Er zijn heel veel dingen die ik nog niet heb uitgeprobeerd en ik heb respect voor iedereen die haakt en aan deze wedstrijd meedoet en/of zelf patronen ontwerpt en opschrijft.
Ik snap ook dat er een bepaalde tijd verbonden zit die de deelneemsters mogen besteden aan het patroon en het opschrijven ervan en dat het lastig is om een goed patroon de eerste keer meteen perfect voor iedereen te kunnen schrijven. Eigenlijk is dit zelfs onmogelijk omdat er verschillende talen zijn en alhoewel er een'universele haak taal' bestaat, niet iedereen zich hieraan houdt of hoeft te houden.
Mijn bedoeling is niet om alleen kritiek te geven op het werk van anderen of het werk van anderen af te kraken. Ook niet om Wolplein, of wie ik dan ook noem in mijn blog, te benadelen. Mijn intentie is om mijn ervaringen op te schrijven tijdens mijn haakvonturen en deze met jullie te delen in de hoop dat je hier misschien iets uit kunt halen dat voor jou handig is om te weten.
Hierin ben ik altijd eerlijk en ik zal dus ook aangeven wanneer ik iets niet leuk of onhandig vind.
Waar ik iets mis probeer ik dit voor je toe te voegen, zodat je niet ver hoeft te zoeken om hetgeen te kunnen maken dat je leuk vindt.
Deze keer een lange post met heel veel leuke kleine projecten!
Hier zijn ze dan; alle tien de onderzetters van aflevering 3 van het programma 'De Haakster 2020'! Ze zijn af en ik heb over elk patroon een review geschreven die ik in deze post met jullie zal delen. Beginnend bij de onderzetters die ik er in het programma er het leukst uit vond zien;
De ijsblokjes van Chloë voor mij nummer 1 omdat ik vind dat ze bijna in elk interieur passen en je kunt er leuk mee 'puzzelen' en je kunt er ook grotere projecten van maken. hierom heb ik deze in de vorige post al behandeld. Wanneer je op de afbeelding klikt kom je bij het patroon.
Als tweede vond ik de Summer Fiësta er heel gaaf uitzien en ik was nieuwsgierig naar hoe Nienke de gedraaide randjes had gemaakt en ik had zoiets nog nooit eerder gedaan, dus leek het mij een hele leuke uitdaging.
Op de originele foto van Nienke zien de onderzetters er mooi plat en dicht gehaakt uit, de met halve vasten gehaakte cirkels zien er ook mooi gelijkmatig en rond uit. Ik snap niet hoe Nienke dit voor elkaar heeft gekregen terwijl het 'hart' van de onderzetter in spiraal is gehaakt!? Bij mij ziet het er erg slordig uit omdat de rondes verspringen en de cirkels dus niet helemaal rond zijn, of omdat ik te moe was en geen geduld had om het netjes te doen.
In het begin was het wel even puzzelen met wat bedoeld werd, met hoe je de lossen over elkaar heen moest doen

Ik heb het patroon echt een paar keer opnieuw moeten lezen om eruit te komen, ik zat eerst namelijk helemaal verkeerd en kwam totaal niet uit, de draden kwamen helemaal in de knoop. Maar uiteindelijk steeds opnieuw geprobeerd tot het eindelijk lukte.
Deze onderzetter was 1 van mijn favorieten, maar na het uitproberen moet ik zeggen dat het me wat is tegengevallen. Het is best een gedoe en je hebt ook niet veel plek om het werk mooi en goed af te kunnen werken.
Het resultaat met de kleuren die ik heb gekozen vind ik ook tegenvallen. De kleuren die Nienke heeft gebruikt komen veel mooier uit. Complimenten ook voor Nienke dat ze dit patroon zo netjes heeft kunnen haken, ik vond het zelf lastig met dit garen en haaknaald maat 4,5 mm! Ik heb namelijk een strakke hand en ik denk achteraf gezien dat ik beter een 5 mm haaknaald had kunnen gebruiken. De onderzetter is precies 11cm geworden, dit vind ikzelf een fijnere maat dan de 13 cm en met een glas erop staat hij wel heel leuk.
Dus alles bij elkaar was het echt een haakvontuur, ik vind het resultaat nog steeds wel leuk en misschien als ik 'm vaker haak met een grotere haaknaald dat het dan beter gaat en mooier wordt. Maar of ik 'm ook vaker wil haken weet ik nog niet. Ik denk dat ik er nog een nachtje over ga slapen!
Tijdens het haken van de verschillende onderzetters kwam ik erachter dat er patronen bijzaten die eigenlijk leuker uitkwamen dan ik had verwacht; zoals de Vis-ite van Joyce en patroon Vrolijk van Lisa.
Vis-ite is echt een leuk patroon om te maken. Er staat volgens mij wel een klein foutje in waar eigenlijk steek of vaste moet staan stond er een stokje aangegeven en soms staat er 'hecht aan met vaste' en soms staat er alleen 'hecht aan' waarvoor een korte uitleg hierover wel handig zou kunnen zijn.
Wat heel erg leuk aan het patroon is dat je eigenlijk twee patronen voor de prijs van 1 hebt. Er zijn twee verschillende vissen. Ik heb voor het patroon gekozen van de gekleurde vis, omdat deze mij leuker leek om te maken, ik zag de 'schubben'van het andere visje niet zo zitten. Wat dat betreft ben ik er ondertussen wel achter dat ik een beetje een luie en ongeduldige haakster ben.
Handig was ook dat er stappen foto's bij het patroon zaten, hierdoor werd het patroon een stuk duidelijker. Niet iedereen had dit. Een haakschema ter verduidelijking zou voor dit patroon ook een mooie toevoeging zijn geweest.
Het garen en de aangegeven maat haaknaald werkten bij dit patroon wel heel mooi.
Toen moest ik het oog en de vinnen maken, waar ik over heb getwijfeld want eigenlijk vond ik het patroon stiekem mooier zonder deze toevoegingen, less is more was hier zeker het geval.

Zonder vis-delen is het net een mooie mini-mandala. Een vis werkt niet in elk interieur denk ik, het oogt misschien wat kinderlijk voor een serieus klassiek interieur. Maar het is supergaaf voor een kinderfeestje met een zee thema of als grapje.
De vin en het staartje kwamen bij mij niet zo mooi rond uit als bij Joyce, maar ik kwam erachter dat dit komt door de manier van afhechten en de hoek waaronder de foto van Joyce is gemaakt.
Om de vis-delen op de juiste plek te kunnen plaatsten was het wel even tellen, want in het patroon staan aangegeven dat je het op dezelfde manier moet doen als bij het schubben-visje, waar het duidelijk staat uitgeschreven, maar helaas werkte deze uitleg niet helemaal bij het gekleurde visje. Dus eerlijk gezegd heb ik de originele foto's van Joyce als reverentie gehouden en er een beetje op gegokt.
Het kleurgebruik is wel heel leuk en komt mooi uit. Een nadeel, waar vele haaksters samen met mij een hekel aan hebben...veel draadjes wegwerken!Pfff!

Uiteindelijk heb ik echt wel plezier gehad met dit patroon en vind het jammer dat deze op zo'n lage plaats terecht is gekomen in het klassement.
Vrolijk! Dat word ik van dit patroon van Lisa! Ik denk zelfs dat dit mijn favoriet is geworden, alhoewel ik de ijsblokjes ook niet los wil laten. Maar bij dit patroon hoefde ik niet te naaien en maar heel weinig draadjes weg te werken en daarboven op kun je de draadjes mooi wegwerken wegens het redelijk dicht gehaakte patroon, dat is zeker ook een plus waard!
Toer 1 t/m 4 haakt echt heel makkelijk weg en Yes! Er staat een duidelijk tel-patroon bij! Toer 5 is eigenlijk ook makkelijk, deze onderzetter kun je in 5 minuten haken. Het maakt bij dit patroon ook niet uit dat de maat haaknaald 4,5 mm is, het komt hier mooi uit.
Het enige dat ik zou kunnen opmerken is dat er in de beschrijving niet staat aangegeven waar de kleurwissel plaatsvindt, bij het afronden van toer 4 of aanhechten in welk stokje.
Voor iemand die een haakschema niet kan lezen, zou het handig zijn als dit vermeld zou staan in de tekst.
Ook staat de onderzetter leuk onder een glas. Toen ik de foto's van Joyce zag dacht ik, meh, beetje simpel en gewoontjes, maar daar ben ik volledig van terug gekomen. Waarschijnlijk word dit wel de onderzetter waar ik een hele set van ga maken om weg te geven...misschien, ik weet het nog niet zeker!

Er kwamen in mijn haakvontuur ook patronen voorbij die ik niet fijn vond om te haken, ik denk voornamelijk door de verhouding van garen en maat haaknaald en mijn strakke hand, maar ook omdat de patronen soms wel erg beknopt zijn opgeschreven.
Het patroon Summer snow flakes ( op de website van Wolplein heet hij nu Summer snow) van Yoena is echt een worstelpartij geweest voor mij.
Dat is denk ik ook wel te zien aan het resultaat!

Ten eerste was dit patroon lastig met deze verhouding van garen en maat haaknaald, ik denk door de draai beweging die je moet maken met de puf-steken.
Maar wat mij vooral dwars zat was dat het patroon anders was opgeschreven dan ik gewend ben. Er bestaat zo'n universele 'haaktaal' en die is anders dan de haaktaal van Yoena. Bijvoorbeeld ben ik normaal gewend dat een keer-losse tussen twee toeren zit en afhechten van de toer doe je met een halve vaste in de eerste steek van dezelfde toer. Maar Yoena noemde het een halve vaste in de vorige toer, maar de vorige toer is voor mij de toer die al afgerond was. Waardoor ik te ver naar beneden heb ingestoken. Ik dacht eerst oh leuk een nieuwe manier van afronden, maar nee...helaas zag het er niet uit zoals je op de foto hiernaast kunt zien! Normaal zou ik het patroon uithalen en dan opnieuw maken om het dan op de juiste manier af te ronden, maar ik was het zo zat dat ik 'm snel heb afgehecht en opzij heb gelegd! (Sorry Yoena!)

Wat ik wel leuk vond is dat dit eigenlijk een hele simpele manier was om een zeshoek te maken. Maar ik ben echt gaan twijfelen aan mijn patroonleeskunde. Die puff-steek was ook bijna niet te doen met dit garen. De Epic is losgedraaid dus splijt makkelijk en als je dan de verkeerde maat naald hebt en allerlei draaibewegingen moet maken, dan zit je of met de punt van je haaknaald door het draad heen of het hele ding glijdt van de haaknaald af. Grrrr. Nee, niet voor mij!
Onderwaterzetters van Astrid.

Deze set vond ik leuk om te zien, alle verschillende diertjes maakten het een grappig geheel. Vooral voor iemand met kleinere kinderen die dan zouden kunnen kiezen welk onderzettertje ze willen gebruiken.
Nou ja onderzettertje...13 cm, naar mijn mening nogsteeds veel te groot.
Je hebt in elk geval 6 patronen voor de prijs van 1!
Ik heb voor de pinguïn gekozen omdat ik dat het leukste diertje vind, ik zou misschien dan een set van alleen pinguïns maken, omdat ik geen kleine kinderen meer heb en als grapje voor de winter zou het wel gezellig staan. Dit patroon was helaas ook een beetje een tegenvaller voor mij. Het patroon is niet compleet, er wordt niet verteld dat je de buik op het lijf moet naaien of hoe je dit moet doen of dat je een langere draad aan moet houden waarmee je het vast kunt naaien. Een beginner zou hier mee vast kunnen lopen. De vleugels zijn bij mij ongelijk geworden, echt een heel verschil zoals je wel kunt zien.


Ook de afhechting zou uitgelegd mogen worden, ik kwam uit met een soort rare scheve punt onderop.
Ja verder heb ik er niet veel over te zeggen, het was een beetje saai, misschien wel leuk voor als iemand wil leren ovalen haken, maar voor mij helaas niet voor herhaling vatbaar. (Sorry Astrid!)
De vierkanten van Mieke

Het concept van deze onderzetters vond ik mooi, de presentatie van Mieke vond ik ook erg leuk om naar te kijken, je kan zien dat er echt een gedachte achter zit. Maar ook bij het patroon van Mieke had ik moeite met de verhouding van haaknaald en het garen. Ik heb een vermoeden dat bij elk patroon waarbij ik dit probleem had, de ontwerpster ervan een lossere hand heeft dan ik.
Ook heb ik bij dit patroon erg moeten puzzelen, wat ik niet verwacht had bij een vierkant.
Wat wel fijn was is dat er in een apart kopje werd uitgelegd wat een hoek betekent en hoe je deze moet haken. Ook heeft Mieke de moeite genomen om twee kleurenverdelingen op te schrijven. Dit zijn de verschillende combinaties die je in Miekes presentatie goed naast elkaar kunt zien.
Ik heb optie 1 gekozen, maar ik heb natuurlijk andere kleuren gebruikt dus dat maakt niet heel veel uit.
Wat ik niet helemaal begreep was dat er in sommige toeren geen keerlosse werd aangegeven. Ook stond er het bekende * sterretje voor herhalingen, alleen werd er in het patroon niet aangegeven of je alles tussen de haakjes(-)* moest herhalen of de hele regel* en bij een toer kwam ik niet uit qua telling, ik heb hiervoor zelf even een schema moeten tekenen om erachter te komen wat er bedoeld werd. Dus een haakschema zou misschien handig geweest zijn.
Er staat in het patroon dat je 'onzichtbaar'moet afhechten. Dit is een speciaal techniekje die je maar net moet kennen. Ik ben iemand die hier niet vaak gebruik van maakt (lui weet je nog?) en moet het dan altijd even opzoeken op YouTube. Maar hier had ik dus ff geen zin in en heb op een gewone manier afgehecht, wat het niet mooier maakt hoor, maar het is wel sneller af. Een linkje naar een tutorial was misschien handig geweest.
Dit is een van de laatste patronen die ik heb gemaakt en ik kwam erachter dat ik niet genoeg garen had ingekocht, dit patroon vraagt om 4 kleuren en ik heb er maar drie gekocht. Gelukkig ik had nog een restje Epic over van een eerder haakpakket, dus heb ik deze toegevoegd als vierde kleur. Uiteindelijk werd het een soort regenboogje.
Dus mijn advies hierbij is; bestel vier kleuren die samen een mooi verloop hebben.
Het vierkant is bij mij een beetje 'Wonkie' (schots en scheef dus) uitgevallen. Het was verder best makkelijk te volgen. Net als bij Chloë niet helemaal origineel, maar de maat is goed mooie onderzetter als je hem netjes maakt.
Ik heb 'm trouwens niet afgewerkt zoals in het patroon, de halve vasten tussen de rijen maakten het er bij mij niet mooier op. Complimenten voor Mieke dat het haar wel mooi is gelukt.
Het is een leuk patroon om te doen, maar tellen, tellen, tellen.
De ronde onderzetter van Hannie

Deze onderzetter hoort niet bij de tegenvallers. Hij is leuk om te doen en de verhouding van garen en maat haaknaald zijn perfect mooi voor mij.
Het is net een kleine dromenvanger, als je er veertjes en kralen aan zou maken kun je hem zo ophangen!
Het randje is een kreeftensteek, alleen is het jammer dat deze niet uitgelegd is in het patroon, toevallig ken ik deze steek wel, maar er zullen genoeg mensen zijn die deze nog niet kennen. Een link naar een tutorial zou ook handig geweest zijn. Ook staat hier dat je iets moet herhalen, maar er staat niet met (-)* haakjes en sterretjes aangegeven, wat je precies moet herhalen.
Ik weet niet of ik 'm goed heb gemaakt, want er miste volgens mij 1 losse bij toer 3 in het patroon waardoor de herhaling naar mijn mening niet meer helemaal klopt.
Deze dingetjes waren niet echt storend bij dit patroon want ik kon het ondanks alles toch redelijk goed volgen.

Maar dan helaas de vele draadjes....die je natuurlijk zou kunnen voorkomen door de onderzetter in 1 kleur te haken!:)
Mozaïek van Kiani
De mozaïek onderzetter van Kiani was eigenlijk een van de onderzetters die ik minder mooi vond, terwijl ik normaal gesproken de mozaïek techniek wel heel leuk vind om te zien. Zelf had ik deze techniek nog niet uitgeprobeerd dus was dit wel een leuke uitdaging voor mij.
Maar al snel kwam ik erachter dat de uitdaging iets groter zou worden dan ik had gedacht.

In het patroon werd namelijk gevraagd om een mozaïek-stokje. "Wat is een mozaïek-stokje??!!" Dacht ik. Nooit van gehoord natuurlijk...heb ik dan echt onder een steen geleefd? Er was helaas geen uitleg gegeven over hoe je een mozaïek-stokje moet maken, dus ik probeerde eerst zelf iets dat ik dacht dat het zou kunnen zijn. Een verlengd-stokje? Nope! Dat was 'm niet. Zoals je hierboven kunt zien ziet dit er heel anders uit dan het mozaïek-stokje.

Dus ik heb een tutorial opgezocht op YouTube over hoe je een mozaïek-stokje haakt. De tutorial die ik gebruikt heb is van Knottenwol. Deze mevrouw legt het hele mozaïekhaken uit op een rustige en duidelijke manier. Ik heb het filmpje geskipt tot het gedeelte dat ik nodig had voor het stokje. Het is echt niet zo moeilijk, je maakt gewoon een stokje in een steek die twee rijen terug opengelaten is. Dus je slaat de vorige rij over en in de rij die daarvoor komt zitten opengelaten steken, hier steek je in, je houdt in dit geval de lossen van de paarse rij even naar achteren zodat je er beter bij kunt en maakt een normaal stokje in de opengelaten groene steek. Dan haak je gewoon weer verder volgens het patroon in de rij waar je mee bezig was.

De achterkant ziet er wel grappig uit, er komen een soort reliëfjes in, in de vorm van kerstboompjes.
Wat ik jammer vind van de onderzetter is dat de zijkanten niet echt mooi afgewerkt zijn. Je zou er eigenlijk nog een randje omheen kunnen doen, of franjes aan de uiteinden moeten maken zodat het meer op een minikleedje lijkt.
Iets waar je echt op moet letten bij dit patroon is dat je de meeloopdraad goed aantrekt anders zie je deze tussen de steken door en oogt dit slordig. Verder is het patroon goed te volgen, mits je dus weet wat een mozaïek-stokje is.
Ik vind het heel erg knap van Kiani dat het haar is gelukt om de tweede helft van het patroon perfect gespiegeld te krijgen met de eerste helft. Dat lijkt mij echt een hele taak. Niet gek dat ze een beetje in tijdnood kwam.
Het eindresultaat vind ik ook wel leuk, het lijkt een beetje op een islamitisch gebedskleedje, vind ik, alleen is de onderzetter bij mij, denk ik, iets langwerpiger dan die van Kiani. Of het ligt aan de hoek waaronder haar foto's zijn gemaakt, dat ze wat korter lijken. Ik herinner mij nog uit het commentaar van de jury van Wolplein dat ze'net niet helemaal vierkant' waren. Maar bij mij is het niet 'net niet' maar meer 'zeker niet vierkant'.
Al met al wel een leuke oefening als je voor het eerst gaat mozaïekhaken.
Ik weet alleen niet of ik een hele set zou maken als onderzetters voor in huis.
Zonnig van Dorine
Ja dan nu de laatste van de tien maar de winnaar van de eerste aflevering; onderzetter Zonnig van Dorine.
De enige onderzetter die ik helemaal verkeerd heb gehaakt :) hahaha. Yep, ik heb deze in twee lussen gehaakt in plaats van alleen in de achterste lussen zoals gewoon heel duidelijk en in vette letters op het patroon staat aangegeven.
Ik denk dat ik het verkeerd heb gedaan, ten eerste omdat ik het patroon duidelijk niet goed heb doorgelezen, maar ook omdat er op de website van Wolplein het woord tapestry is gebruikt bij de artikelomschrijving van deze onderzetter en ik had pas met mijn tapestry-tas van Wolplein geleerd dat je tapestry in de twee lussen haakt en mochilla alleen in de achterste lus. Dus eigenlijk is de onderzetter van Dorine een mochilla-onderzetter en geen tapestry-onderzetter.
Deze uitleg van het verschil tussen de tapestry en mochilla techniek heb ik van een tekst uit de blog van Wolplein zelf gehaald, dit is de post van 6-8-2015 Mochila haken - Bekijk de uitleg! (geschreven door Kim Koopmans) onder het kopje Tapestry vs. Mochila haken.
Dus ja...beetje slordig van Wolplein maar ik snap dat het verschil gewoon verwarrend blijft.
Bij dit patroon heb ik een haaknaald maat 4 mm gebruikt i.p.v een 3.75 mm omdat alles bij mij toch strakker wordt vanwege mijn strakke hand (en ik de 3.75 nog niet in mijn bezit heb). Het afwerken ging goed omdat de draadjes makkelijk weg te werken zijn in het 'dichte' patroon.
De maat van de onderzetter is bij mij op 12 cm gekomen, wat voor mijn smaak net iets te groot is als normale onderzetter. Hierom zou ik 'm persoonlijk niet maken voor thuis, terwijl ik 'm wel heel erg mooi vind, vooral in de felle kleurtjes die ze in het programma moesten gebruiken.
Maar wat ik wel zou doen is gewoon doorgaan met het patroon tot hij groot genoeg is voor onder een pan. Hij is lekker stevig en dik waardoor je net als vroeger met de pannen-onderzetters je pan op tafel kunt zetten. (Al doe ik dat nooit, de pannen op tafel vanwege de kids). Maar zou wel een mooi cadeautje kunnen zijn voor mijn moeder, want die zet alles gezellig op tafel (zij heeft een grotere tafel waar dit wel kan).
Nu lukte dit alleen niet want mijn garen is helemaal op! Ik heb het spelletje yarn-chicken nog net kunnen winnen.
Maarrrr ik heb mezelf beloofd dat ik deze onderzetter ga uithalen en opnieuw op de juiste manier ga haken en ga kijken wat ik er dan van vind. Anders is mijn beoordeling niet eerlijk.
Maar ik begrijp waarom dit patroon heeft gewonnen. Gefeliciteerd Dorine! Je hebt het echt verdiend! Goed gedaan!

De conclusie.
Mijn conclusie is dat het echt een haakvontuur was om al deze patronen op de juiste manier te kunnen haken. Ik ben allerlei 'problemen' en obstakels tegengekomen.
De patronen waren vaak beknopt en voor mijn gevoel niet helemaal compleet. Er konden voor mijn gevoel nog wat meer foto's, uitleg en/of uitgebreidere beschrijvingen bij. Zeker als je wilt dat beginners dit ook kunnen volgen.
De patronen zijn allemaal op verschillende manieren geschreven, soms is het handig wat betreft het patroon. Soms is het juist erg onhandig om het patroon goed te kunnen volgen.
Je kunt duidelijk merken dat de deelneemsters van verschillend caliber zijn. Maar dat wil niet zeggen dat degene met de meeste ervaring ook het beste ontwerp neerzet. Dus ik snap nu waarom ze deze verschillen toelaten in de wedstrijd. Soms denken mensen die er al heel lang in zitten te ingewikkeld vind ik en kun je juist met een simpel patroon ook een heel gaaf effect krijgen.
Ook waren niet alle patronen die mij leuk leken ook echt leuk en waren patronen die ik mij niet zo leuk leken juist wel erg leuk om te doen! Sommige onderzetters kwamen veel mooier uit dan ik had verwacht en andersom kwamen andere onderzetter minder mooi uit dan ik had verwacht.
Het klassement in het programma loopt iets anders dan mijn eigen smaak, maar ik begrijp de keuzes van de jury meestal wel, het gaat ook om netheid en originaliteit, verhouding van de steken en ga zo maar door. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het patroontje. En natuurlijk zien wij thuis niet alles wat de jury wel kan zien.
Ook ben ik mezelf wel goed tegengekomen onderweg. Ik ben erachter dat ik eigenlijk best wel lui ben wat betreft draadjes wegwerken, blokken en het goed doorlezen van patronen,(eigenlijk alles wat niet haken is) waardoor ik sneller foutjes maak of slordig werk. Ook heb ik steeds de verkeerde verhouding draad en haaknaald gebruikt omdat ik het patroon letterlijk heb gevolgd. Voortaan zal ik eerst even kijken hoe het uitkomt of gewoon standaard een iets grotere naald gebruiken omdat ik van mezelf weet dat ik een strakke hand heb. Hiermee zullen de projecten er hopelijk iets netter gaan uitzien. Er is nog zoveel te leren!
Het was een leuk project waarbij ik verschillende gevoelens heb ervaren, het was echt een emotionele rollercoaster. Super leuk en interessant om te doen!
En het is nu klaar dus komen we bij een erg leuk gedeelte van het haken, garen bestellen!
Aan het begin van dit project heb ik beloofd dat ik een set onderzetters ga haken van het patroon dat ik het leukst vind en ik denk dat het duidelijk is dat ik het meest plezier heb gehad in het patroon Vrolijk van Lisa. Dus hiervan ga ik een set van 6 onderzetters haken, welke ik ga weggeven aan een van jullie! Hoe ik dit ga doen moet ik nog even bedenken. Ik ben best nieuw met de meeste social media van nu dus ik ga dit even op mijn gemakje uitvogelen terwijl ik wacht op het garen dat ik hiervoor ga bestellen.
Ook ga ik garen bestellen voor de volgende opdracht, de mandala's! Nee, ik ga ze niet alle tien maken! Ik heb er 2 uitgekozen die ik wil uitproberen en welke dit zijn zul je later achter moeten komen, dit hou ik nog eventjes geheim :) !
Zo, dat was het hele verhaal, ik hoop dat jullie er iets uit kunnen halen en er minstens 1 zelf gaan uitproberen. Veel plezier alvast en hou je haaks!
