top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Konijntje Bibi van Christel Krukkert


Hoi lieve haakgenoten!


Vorige week is mijn konijntje Muffin op koppelvakantie geweest in 'Het Knaaghof' om daar gekoppeld te worden aan een leuk voedstertje (meisjes/vrouwtjes konijn). Ik heb ervoor gekozen om het op deze manier te doen omdat Muffin mijn eerste konijn is en ik met hem al een mislukte koppel poging heb gehad toen we uit een andere opvang een voedstertje hadden gehaald. Helaas gingen ze vechten en hebben wij het konijntje terug moeten brengen.

Dit was voor mij een wat traumatische ervaring en ik raakte eigenlijk al gestrest als ik eraan dacht het nog een keer te moeten meemaken.


Dus een koppelvakantie bij Het Knaaghof. De mensen die daar werken zijn super goed met de dieren en erg vriendelijk en geduldig naar mij geweest. Ik ben echt een hoover-mom en wil alles wat er gebeurt bijhouden. Ik heb elke dag gebeld om te vragen hoe het ging en om foto's gevraagd en heel veel vragen gesteld.

Maar de medewerkers bleven vriendelijk en professioneel en ik was onder de indruk over hoe ze met de hele situatie zijn omgegaan.


Nu heb ik mijn Muffin heel erg gemist al die dagen en er vielen echt gaten in mijn dag waar ik normaal even bij Muffin in de ren zou stappen en lekker met hem zou kroelen, zat ik nu dus met lege handen, niets te doen.


Dus wat is de beste therapie op zo'n moment? Haken! Maar ik wilde niet zomaar iets haken, ik wilde meerdere konijntjes haken. Ik had namelijk bij Het Knaaghof gezien dat ze een vitrine hebben bij de balie, vol met gehaakte en gebreide knuffels voor de verkoop.

Ze verkopen de knuffels en van de winst voeden en verzorgen ze de levende 'knuffels'.

Daar wilde ik graag aan bijdragen, vooral omdat ik heel erg blij ben over hoe ze daar met Muffin en mij om zijn gegaan.

Als extra bedankje voor de goede zorgen en service.


Ik vind dat zoiets echt gezegd mag of zelfs moet worden want in deze tijd is het niet echt vanzelfsprekend meer dat medewerkers je zo netjes behandelen.


Na een korte zoektocht naar een leuk patroon van een konijntje, kwam ik op een post van een mevrouw die platte boerderij beestjes had gehaakt en deze op een magneetbord had toegepast voor een kindje om mee te spelen. Supergaaf idee! Maar wat een schattig konijntje zat daarbij! Gelukkig had de mevrouw erbij geschreven dat de patronen van Christel Krukkert zijn. En ik ben echt een fan van de patronen van Christel, ze zijn altijd even leuk en schattig! Dus ik ben meteen naar de website van Christel Krukkert gegaan opzoek naar het patroon voor het konijntje.


En ja hoor!Yes! Konijntje Bibi was als los patroon te bestellen! Meteen gedaan en wat restjes bij elkaar gezocht waar ik alle konijntjes mee kon gaan maken.


Het patroon is voor mij erg makkelijk te volgen en heel leuk om te doen, er was alleen een punt waar ik niet zo snel uitkwam, dat was de twee delen aan elkaar vastmaken. Normaal vind ik dat niet lastig, maar nu was ik aan het eind van het 'achterpand' aan de linker bovenkant uitgekomen terwijl bij het aan elkaar haken van de twee pandjes begonnen wordt met de bovenste steken, maar je haakt van rechts naar links als je het randje met de goede kant naar voren wil hebben, dus zou ik eerst de zijkant van het kopje moeten doen in plaats van de bovenste steken. Toen ik probeerde eerst de bovenkant van het kopje te doen, door beide pandjes met de 'foute'kant op elkaar te leggen en samen om te draaien kwam de voorkant van het randje zichtbaar aan de achterkant van het konijntje, terwijl op de foto van Christel Krukkert's konijntje Bibi de voorkant van het randje ook aan de voorkant te zien is.


Er staat in het patroon wel dat je om moet draaien maar ik had dus niet helemaal door wat ik moest omdraaien, alleen het achterpandje, of het hele werkje met beide pandjes tegen elkaar aan. Uiteindelijk heb ik dus alleen het achterpandje gedraaid, maar ik had toch het idee dat nu de achterkant/foute kant van het achterpandje naar buiten lag in plaats van naar binnen. Maar dat kan ook aan mij gelegen hebben, soms zie ik het verschil gewoon niet zo goed en als ik nu zo naar de foto hierboven kijk denk ik wel dat dit de 'goede' kant is van het patroon. Als je dan het achterpandje op dezelfde manier haakt en omdraait komt de 'foute'kant aan de buitenkant van het knuffeltje te liggen. Maar het hindert niet echt want beide kanten zien er zo goed als hetzelfde uit. Een oplossing zou dus kunnen zijn dat je gewoon aan de zijkant van het kopje begint in plaats van aan de bovenste steken, hiermee behoud je wel de 'goede'achterkant naar buiten.


Met de buikjes heb ik ook maar steeds de kant gekozen die er het mooist uitzag en al met al is het toch gelukt om de konijntjes 'netjes' af te maken.


Wat ik ook best lastig vond was de voetjes op de juiste plek vastmaken, dus daar zitten bij elk konijntje ook wat verschillen in. De voetjes zijn licht gevuld en dat moet je dan op een gevuld lijfje vastzetten. Ik heb er een beetje in geknepen om het wat platter te leggen tijdens het vastnaaien, dat maakte het iets makkelijker.


Wat ik erg fijn vond aan het patroon was dat het aantal steken van het buitenste omhaak randje per gedeelte was uitgeschreven, hoeveel er langs de zijkant van het kopje moesten en langs de pootjes, het lijfje, echt heel erg fijn, zo kun je het bijna nooit verkeerd doen of met een rimpelig of krom getrokken konijntje uitkomen. Het klopt gewoon heel mooi zo!


Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje geëxperimenteerd met de oortjes. Ik heb ze op verschillende manieren vastgezet, omdat ik wilde kijken op welke manier ze mooier rechtop bleven staan. En achter het randje, zoals bij de originele Bibi, was eigenlijk gewoon het mooist.


Bij twee konijntjes heb ik er wat haartjes tussen de oren gedaan omdat ik met de restjes garen soms niet uitkwam en er een andere kleur bij moest doen en zo kon ik met de haartjes het kleurtje nog een keer terug laten komen om er een mooier geheel van te maken. Het staat ook gewoon heel schattig of niet?!

De oogjes heb ik geborduurd in plaats van veiligheidsoogjes, omdat ik denk dat dit wat veiliger is in het geval dat iemand het konijntje misschien koopt voor een klein kindje en/of baby.


Eerst was ik van plan om een heleboel konijntjes te maken, maarrrr, het konijntje kwam wat groter uit dan ik had gedacht en er zat iets meer werk aan dan ik had verwacht. Ze is ongeveer zo groot als een hand en uiteindelijk dacht ik na het eerste konijntje gemaakt te hebben; ik maak er gewoon zoveel als ik kan! Ik deed ongeveer een dag over een konijntje, tussen het huishouden door. Het zijn er dus maar vijf geworden, maar wel vijf hele leuke schatjes!


Ik heb ze met een zak babykonijnenvoer (van wat ik nog over had van Muffin die ondertussen al volwassen konijnenvoer mag eten) in een mandje gedaan, cellovaantje eromheen, lintje en een leuk kaartje erbij.Gisteren heb ik bij het ophalen van mijn koppeltje, het mandje aan een medewerkster gegeven en ze was er heel blij mee, liep ermee naar achteren om het aan collega's te laten zien en even later kwam er nog een leidster mij persoonlijk bedanken, ze vond dit specifieke model konijn erg leuk, die hadden ze nog niet eerder gehad en vond ze super schattig, ze vertelde dat er ook vrijwilligers wel eens kopen omdat de knuffeltjes gewoon super schattig zijn. Dus Christel ik weet niet of ze de vitrine halen, maar ze waren zeker een succes!


Net als de koppelvakantie! Muffin en Sadie zijn lekker thuis aan het bijkomen, het was geen liefde op het eerste gezicht maar ze vinden elkaar wel gezellig en groeien steeds een beetje meer naar elkaar toe.


Zo dit was een beetje een lang verhaal, ik hoop niet te lang!Maar nu ga ik afsluiten en aan de slag met de onderzetters van 'de Haakster 2020' want ik loop verschrikkelijk achter! Vrijdag zijn ze al bij opdracht 4!


Fijne dag jullie en hou je haaks!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page