top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Ijsblokjes onderzetter van Chloë
Hoi lieve haakgenoten!


Zoals beloofd hier een eerste review van de onderzetter opdracht, deze keer

van deelneemster Chloë uit het programma 'De Haakster 2020' van Wolplein.


De 1ste opdracht was om een set van minstens 6 onderzetters te maken van elk 10 á 13 cm groot en van de kleuren Yarn and Colors Epic die ze opgestuurd kregen.


Dit patroon heb ik als eerste gekozen omdat ik deze heel erg leuk vind vanwege dat je er een beetje mee kunt spelen en het er modern uitziet.


Het patroon heet 'Ijsblokjes' en zoals je kunt zien, ziet het ontwerp er ook echt als een ijsblokje/kubus uit. Ik heb lekker wel zelf de kleurtjes kunnen uitkiezen die ik mooi vind, wat jullie thuis natuurlijk ook kunnen doen, dat is dus een voordeel als je niet officieel meedoet met de wedstrijd!


Tijdens mijn haakvonturen in de afgelopen jaren heb ik geleerd dat je een patroon het beste eerst kunt doorlezen voordat je ermee aan het werk gaat. Je kunt het patroon hierdoor beter begrijpen en het verloop makkelijker volgen.

Dus ik heb het patroon gelezen en vond het eigenlijk heel simpel te volgen en het zou zeker een goede oefening kunnen zijn voor iedereen die bezig is het meerderen en minderen onder de knie te krijgen.


Dus ik ging al snel aan de slag totdat ik aan het eind van het patroon ineens een sterretje zag met een tekst ernaast waarin iets stond beschreven dat betekende dat ik heel waarschijnlijk het halve ruitje verkeerd had gehaakt!

WAT!? Oeps!! Weer eens niet goed gelezen. Uithalen en opnieuw!


Van hetgeen dat ik moest aanpassen(Sorry, Ik schrijf dit een beetje vaag op omdat ik niets van het patroon wil delen, omdat dat niet is toegestaan natuurlijk) snapte ik eerst niet wat hier nu de meerwaarde van was. Maar uiteindelijk toen ik de drie ruitjes aan elkaar begon te naaien kreeg ik het idee dat het hierdoor makkelijker is om de stukken aan elkaar te maken omdat er wat openingen ontstaan zodat je makkelijker ziet waar je je stopnaald/borduurnaald in kunt steken en wat mij ook opviel was dat het ook wel een beetje toevoegde aan het 3d effect van de kubus. Dus let op! Halverwege het patroon staat een sterretje, lees goed wat erbij staat voordat je verder gaat!


Nou ja hierna was het heel snel af. Het naaien is niet mijn liefste bezigheid, ik denk dat heel veel haaksters van hetzelfde last hebben wat dat betreft, we zijn haaksters, geen naaisters:)

( Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen)


Het garen van Yarn and Colors Epic is een lekker dik katoen, dus erg geschikt als onderzetter materiaal, het zal goed vocht op kunnen nemen.

De onderzetter krulde heel lichtjes op maar ik denk dat met een klein beetje blokken hij wel mooi plat gaat liggen.


Het design is volgens mij niet helemaal origineel want ik heb eerder zulke onderzetters gezien, alleen was het patroon daarvan minder makkelijk als deze van Chloë. Er bestaat ook een deken( Vasarely Blanket) patroon met dezelfde soort blokken. Dus als je het 'Ijsblokje' net zo leuk vindt als ik, zou je door kunnen gaan en er hele dekens van kunnen maken. Super gaaf!


Uiteindelijk is het resultaat dus erg leuk, mooi project om snel heel veel sets te kunnen maken, als je bijvoorbeeld je werk wilt verkopen of nog voor de kerst voor iedereen in je familie een mooi cadeautje nodig hebt!


Tot de volgende!Hou je haaks!
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page