top of page
  • Foto van schrijverMaryam

I love Yarn and Colors!

Hoi allemaal!Sinds ik thuis zit ben ik begonnen met het bestellen van haakpakketten. Dit had ik nog nooit eerder gedaan omdat ik meestal zelf wel passend garen kon vinden dat iets of een heel stuk goedkoper was dan het merk dat bij een online patroon werd aanbevolen.

Als alleenstaande moeder moet je toch wel een beetje op de centjes letten. En aangezien ik dat niet zo goed kon hield ik weinig over voor mijn hobby.


Nu heb ik het iets beter voor mezelf georganiseerd dus is er eindelijk een beetje ruimte voor een haakpakket. Jippie! Wat een beloning! Nu heb ik mijn eerste pakket online besteld bij Wolplein, het was een pakket met woonaccessoires in de Scandinavische kleuren combinatie.

Er zaten patronen voor een mandala, een kussen, een plantenhanger, een cosy voor een fles en versiering voor de leuke mand die erbij zat. Het garen dat erbij zat was van het merk Yarn and Colors, voor elk patroon een ander soort garen en kleur.

De kleuren spraken mij heel erg aan en ik ben er, zodra ik er de kans voor had, meteen aan begonnen.


Eigenlijk was ik al meteen verliefd toen ik de doos opende, wat een mooi spul is dat!

Ondanks dat de patronen soms niet helemaal klopten of lastig te volgen waren, zijn de producten toch heel mooi geworden qua uitstraling. Als beginner zou ik er nog niet aan beginnen en lekker met simpele gratis online patronen aan de slag gaan, het liefst waar ook een YouTube filmpje bij zit zodat je het per steek kunt volgen. Zo heb je minder kans op teleurstelling en blijft het haken leuk.


Ik kreeg zelf vooral hele leuke reacties van vrienden en familie op de mandala, die nu trots aan de muur in mijn huiskamer hangt.

Het is ook voor het eerst dat ik iets echt voor mezelf heb gemaakt. Normaal geef ik alles weg als cadeautje of maak ik traktaties voor de kids op school.


Ondertussen ben ik zo verliefd op het merk Yarn and Colors dat ik steeds een pakket koop waar dit garen bij zit. Ik vind het leuk om de verschillende structuren en kleuren uit te proberen. (Ik word trouwens niet gesponsord door het merk of de winkel) Leuk weetje misschien; Yarn and Colors is een Nederlands merk, opgericht door een man genaamd Koen Glimmerveen. Hoe leuk is dat?! Ik word hier enthousiast van!


Op dit moment ben ik bezig met een Tapestry tas in alle kleurtjes die je op de foto met mijn boekenlegger rat kunt zien. Dit patroon heb ik gekozen omdat ik nodig toe ben aan een nieuwe tas, maar deze keer had ik geen zin om een kant en klare tas te kopen. Ik vind ze meestal niet echt leuk en koop dan een saaie zwarte of bruine met genoeg vakjes voor mijn telefoon, sleutels en portemonnee omdat die praktisch is en overal bij past.


Maar af en toe zie ik iemand op straat lopen met een leuke gehaakte tas en dan denk ik altijd, dat zou ik eigenlijk ook willen doen. Het lijkt mij een leuk gespreksonderwerp, mensen zullen zich afvragen of het zelf gemaakt is en zo kom je misschien eens met iemand in gesprek over het haken. Mijn favoriete onderwerp!

Zodra de tas af is zal ik er een foto van maken en 'm in een update posten.


Dit was het voor nu. Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan meenemen op mijn pad op weg langs nog veel meer leuke projecten waar ik af en toe wat dieper op in zal gaan, zodat jullie lekker mee kunnen genieten en hopelijk ook mee haken.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen via het contactformulier of mijn e-mail info@thuisinhaken.nl voor al je vragen die met het haken te maken hebben.


Tot ziens en hou je haaks!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page