top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Heb jij dat ook?


Hoi allemaal,


Hier ben ik weer met een update over de 'Tapestry tas special edition' van Wolplein met garen van Yarns and Colors.

Hij is af! Jippiee!! Ik ben er heel erg tevreden over. Hij is zo leuk!


Het was voor mij de eerste keer dat ik tapestry haken heb uitgeprobeerd en om eerlijk te zijn is het niet iets dat ik dagelijks zou willen doen, omdat ik het een beetje een gedoe vind en je niet lekker door kunt haken zonder even aan de meeloopdraad te moeten trekken of een steekje uit te moeten halen omdat je de kleurwisseling verkeerd om hebt gedaan, waardoor er aan de binnenkant 'dingetjes'zichtbaar worden die je niet wilt hebben.


En ik weet niet of het komt omdat ik te krampachtig bezig ben geweest maar mijn vingertoppen doen zeer en zijn beurs vanwege het strak vasthouden van de meeloopdraad zodat deze niet dubbel gaat liggen in het werk.


1 minpuntje van het patroon; er werd niet uitgelegd hoe je een 'flosje' moet maken zoals het patroon het noemde. Er stond ook geen link naar een tutorial hiervoor, dat was wel handig geweest. Gelukkig heb ik al wat ervaring op mogen doen met het maken van deze leuke aanhangsels, dus het is me gelukt! Ik heb ze extra groot gemaakt omdat ik wel een beetje van 'overdreven'dingen hou als het gaat om accessoires. De houten kralen hoorden trouwens niet bij het pakket, deze heb ik zelf toegevoegd omdat dit mij leuk leek.


Maar al met al was het wel een hele leuke uitdaging, ik heb ervan genoten en het resultaat mag er zijn denk ik!


Ik heb eindelijk een leuke tas voor mezelf gemaakt, ik heb 'm al in gebruik , de maat en stevigheid zijn vooral erg fijn. Wel nog even wennen aan het koortje, want hierdoor is even snel mijn telefoon eruit pakken er helaas niet bij. Eerst het strikje lostrekken, dan even grabbelen...


Ondertussen heb ik al wat ideetjes bedacht waarmee ik dit 'probleempje' op kan lossen.

Maar hoe dat wordt, laat ik jullie een andere keer wel zien als het mij gelukt is:)


Trouwens nog een leuk voordeel nu de tas af is; er is nog best veel garen over en deze kan ik dus mooi gebruiken om mijn ideetjes snel te kunnen uitvoeren!


Wat ik wel even had toen de tas net af was, was "He jammer!, Hij is af!" Heb jij dat nooit?


Heel in het begin toen ik pas was begonnen met haken, kon ik nooit wachten tot een project af was en wilde ik zo snel mogelijk een volgend project beginnen. Ik zat meteen weer online opzoek naar een nieuw patroontje om uit te proberen. Maar nu? Nu denk ik, "ohhh nu moet ik weer een nieuw project gaan zoeken!"

Misschien komt het omdat ik al zoveel heb gedaan dat het nu lastiger wordt om iets leuks te vinden. Of het komt omdat er nu zoveel online staat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Althans dat merk ik bij mijzelf wel een beetje. Lastig!


Dus ik ga nu snel opzoek naar iets leuks en misschien alvast ook even een ontwerpje proberen te maken voor mijn aanpassingen voor de tas.

Ik heb 1 keer eerder zelf iets ontworpen, een mini ara voor een poppenhuis voor een juf op de basisschool waar mijn kinderen zaten. Maar stom genoeg nooit het patroon opgeschreven, gewoon een beetje proberen tot het gelukt was.

Nu ben ik wel van plan om zelf ook wat patronen te ontwerpen alleen de moeilijkheid hierin is voor mij, dat eigenlijk alles al zo'n beetje een keer ontworpen is en ik graag met iets nieuws zou komen.


Maar goed een mens moet dromen hebben om door te kunnen en stap voor stap komen we steeds een beetje verder! Ik wens iedereen nog een fijne dag en blijf alsjeblieft gezond!13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page