top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Even iets anders gedaan!

Bijgewerkt op: 6 jan. 2021


Hoi lieve haakgenoten,


Het heeft even geduurd voordat ik de moed heb verzameld om weer een post te maken.

De afgelopen 3 weken heb ik erg met mezelf in de knoop gezeten om een hele simpele rede die ik jullie wel even wil vertellen.


De belofte was om het patroon dat ik zelf heb ontworpen voor een kleding-set voor aankleedpopje Suus met jullie te delen, maar zoals ik eerder al heb benoemd, heb ik met angsten te maken waardoor ik dit heel lang niet heb gedurfd.

De grootste angst is dat ik het niet goed genoeg zou doen. Maar ik heb in mijn enthousiasme de keuze gemaakt om het toch te doen en met jullie te delen.


Dit ga ik ook zeker wel doen. Beloofd is beloofd. Maar ik zit er nu al 3 weken tegenaan te hikken om het patroon te testen en mooi en duidelijk uit te schrijven.

De angst lijkt toch groter te zijn dan ik had gedacht, zeker omdat ik de afgelopen weken patronen van anderen heb beoordeeld vanuit het oogpunt van een gewone haakster, voelt het alsof ik het extra goed moet doen. Terwijl een meer realistische gedachten misschien zou moeten zijn; niemand is perfect, het hoeft niet perfect je bent geen professional en gewoon doen.


Hierdoor ben ik zoals gewoonlijk dichtgeklapt en heb het opzij gelegd.

Ondertussen heb ik hele andere dingen gehaakt om mezelf wat te ontspannen.

Gek hoeveel druk iemand op zichzelf kan leggen vanwege een haakwerk! Maar dat is vast te wijten aan de passie.


Maar goed, het patroon komt eraan! Jullie zullen nog even geduld moeten hebben. Zie het maar zo...gelukkig is het geen kerstontwerp die je nog even snel zou kunnen maken. Het is een patroon voor het hele jaar.


Nu vier ikzelf geen kerst meer vanwege mijn geloof. Maar mijn moeder viert het nog wel in de zin van, ze versiert haar huiskamer nog wel een beetje en ze heeft graag bezoek op 1ste kerstdag en alle buren op de gang krijgen een kleinigheidje voor de deur.

Mijn moeder wilde dit jaar geen cadeautjes doen. Ze weet dat ik altijd wat krap zit en ze heeft mij 2 weken terug mee uit shoppen genomen en mij toch heel gul getrakteerd op wat nieuwe kleding omdat ik altijd alles voor mijn kids koop en mezelf dan vergeet.

Hiervoor ben ik mijn moeder natuurlijk super dankbaar en wil toch heel graag iets terugdoen.


Dus wat heb ik gedaan?


Tijdens mijn zoektocht naar iets leuks om te haken voor mezelf, ben ik op wat Facebookgroepen gestuit die volledig toegewijd zijn aan het haken van Mandala's. Patronen, vertalingen, mooie foto's en informatie. Alles wat je maar kunt bedenken is er te vinden.


Ik zag hier bijna iedereen mandala's haken voor de kerst, of als kerstcadeau.

Wat mij dus op een idee bracht voor mijn moeder.

Mijn moeder heeft groene muren en gebruikt af en toe fuchsia als kleur voor accessoires.

Ik dacht meteen van zou het niet leuk zijn om zo'n grote mandala van 1 meter te maken in die felle kleur? Dat steekt lekker af tegen haar muur.


Ik vond het ook meteen een leuke afleiding voor mezelf en ik werd er al vrolijk van wanneer ik eraan dacht.

Dus 'Sorry,I got sidetracked!' Dat gebeurt bij mij wel eens vaker. Natuurlijk ga ik jullie alle mooie foto's hiervan laten zien en er iets over vertellen.


Vorige week ben ik begonnen met een mandala in regenboog/chakra kleuren, het was mijn bedoeling deze aan mijn yogaleraar/trainer te geven als cadeau, maar hij komt altijd op een vouwfiets naar de les dus ik weet niet of het hem lukt deze mee naar huis te nemen. Daar moet ik hem eerst nog even over spreken:) Anders komt hij mooi ergens in of rond mijn huis te hangen, want ik ben er zelf ook helemaal weg van!( Pebbles mijn kat ook trouwens:))


Met deze eerste mandala, heb ik meteen uitgezocht welke haaknaald ik hier het beste voor kan gebruiken. Op de FB-groep (kun je vinden als je zoekt op mandala's) werd het verloopgaren al genoemd en ik vind het heel mooi garen om mee te werken. Het is even wennen met vier losse draadjes tegelijk maar dat gaat gelukkig heel snel. De Meu mundo mandala is een heel populair patroon en er zijn verschillende variaties op gemaakt. Iedereen lijkt zijn eigen draai eraan te geven.

Ik wilde uitzoeken hoever ik met het patroon in een1 meterring kwam en of ik dan nog genoeg ruimte en garen zou overhouden voor een mooie sierrand erin. Met de 2,5mm haaknaald is dit mij niet gelukt. Sterker nog ik kreeg het hele patroon van 42 toeren er niet niet op en moest helaas bij toer 40 afhaken, dus de puntjes van de kleine ananasjes zijn niet af. Maar door op een bepaalde manier de ring om te haken is het me wel gelukt om de puntjes dicht te maken. Dat vind ik persoonlijk mooier staan dan aan het eind een gat ertussen.


Het patroon kun je dus op verschillende Facebook pagina's vinden, maar hij is ook als pakket te koop bij; Bijtanteroos en Lovemycreations , bij deze pakketten krijg je een bol Whirl garen van Scheepjes.

Het garen dat ik heb gebruikt is van Hobbii, het wordt vanuit Denemarken opgestuurd dus het duurt even voordat je het hebt. Maar de Whirl heb ik nog niet geprobeerd omdat ik 'm nog een beetje te duur vind.

De Twirls van Hobbii die ik nu gebruik heb ik tijdens de Black-friday-sale besteld, waar ze voor de helft van de prijs verkocht werden.

Dus dat viel mee. De ringen heb ik bij Hobbiedoos.nl gekocht, Daar kun je er 5 tegelijk bestellen en hierdoor kwam het iets goedkoper uit. Maar eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld in hoe ze waren verpakt en een aantal waren bij bezorging wat eiig en verbogen, wat heel erg jammer is want dat krijg je er niet zo makkelijk uit.


Bij het ontvangst van het Hobbii garen ben ik ook erg teleurgesteld door de DHL-bezorger, ik woon drie hoog en dat vinden de meeste postbodes niet fijn, omdat ze dan trappen moeten lopen... maar ik vind dat ik als klant wel mag verwachten dat het pakket netjes overhandigd wordt. Deze pief vond het wel ok om het pakketje vanaf een verdieping lager tussen de spijlen van het portiekhekje omhoog te gooien. Het viel voor de deur en ik mocht het van de grond afrapen en hij keek er nog boos bij ook! Nou That will kill your 'yarn is finaly here!' buzz. Ik was er gewoon van slag van!


Maar goed ik vond het ook teveel gedoe om een klacht in te dienen, en de bezorgers hebben het gewoon zwaar op dit moment. Dus ik heb het voor deze keer laten varen.

Misschien moet ik ze net als mijn buurvrouw maar een blikje cola aanbieden ofzo voor de moeite...pfff...te gek voor woorden toch! Word dan geen postbode denk ik dan.

Ik heb het op dat moment losgelaten en ben lekker gaan genieten van mijn mooie garen, wat een mooi kleurverloop!


Op dit moment is de regenboog af en ben ik dus aan de roze mandala begonnen met een iets kleinere haaknaald in de hoop dat ik nu wel een sierrand erin kan maken. De kleuren zijn in het echt nog veel mooier en feller dan op de foto hieronder, maar ik kan niet wachten tot hij af is!

Ik hoop echt dat mijn moeder 'm mooi vindt.


Dit is dus waar ik op dit moment mee bezig ben, ik heb het haakvontuur van de haakster 2020 even op een laag pitje gezet, zodat ik eerst even wat voor de feestdagen kan doen. Ik kan niet alles tegelijk omdat ik op 'de kleintjes' moet letten. Dus ja, even iets anders nu.


Verder ga ik het hierbij laten want anders wordt het een heel lang verhaal. Ik hoop dat jullie het met mij eens zijn dat je soms gewoon even iets leuks moet doen waar geen druk achter zit om jezelf lekker te kunnen ontspannen. Voor mij is dit haken en yoga.

Het patroon van de Suus kleding-set laat dus nog even op zich wachten, maar komt er zeker aan, dat gaat helemaal goed komen! Ik wil mezelf hiervoor alleen even iets meer tijd gunnen.


Wel ben ik ook erg benieuwd wat iedereen gaat doen deze evenanders-kerst. Deel vooral wat je hebt gedaan of nog gaat doen of maken! Dat is vooral in deze tijd leuk voor inspiratie!


Nog eventjes om jullie eraan te herinneren; Ik help je graag met alle vragen die je hebt betreft het haken en geef vooral je mening en laat weten wat je van de blog vindt. Ik doe het nog niet zo lang en sta open voor leuke ideeën over wat je graag zou lezen en/of zien.

Je kunt dit doen met een reactie bij de blogpost, of via het contactformulier op deze website, via Facebook (thuisinhaken), instagram(#thuisinhaken) of e-mail!(info@thuisinhaken.nl)


Ik ga nu echt afsluiten; Fijne dag iedereen, tot de volgende en hou je haaks!xxx
200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page