top of page
  • Foto van schrijverMaryam

Dankjewel lieve mensen van Het Knaaghof!

Hoi lieve haakgenoten,


Gisteren heb ik mijn konijntje Muffin achtergelaten bij knaagdierenopvangcentrum Het Knaaghof in Rijswijk. Hij gaat hier op koppelvakantie, om een leuke vriendin te vinden die hij dan over een of twee weken dan mee naar huis kan nemen.

We hebben eerder al een keer geprobeerd Muffin te koppelen aan een heel lief konijntje uit een andere opvang, waarvan ik de naam niet zal noemen. Maar dat is toen helaas niet gelukt en toen hebben wij dat lieve konijntje weer terug moeten brengen en zat Muffin alsnog alleen.Het heeft mij en mijn gezinnetje heel veel stress gegeven en ik had zoiets van dat doe ik nooit meer!


Maar konijnen zijn echte gezelschapsdieren en hebben meestal een soortgenootje nodig om echt helemaal gelukkig te kunnen zijn, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Maar de meeste konijnen worden wel heel blij van lekker klef tegen/ op of over elkaar heen liggen, samen eten etc.


Muffin is nu 10 maanden oud en wij geven hem elke dag veel aandacht, we spelen, dansen, trainen en knuffelen veel met hem. En hij krijgt ook elke maand nieuw speelgoed om het voor hem interessant te houden. Hij leeft bij ons in een grote puppy-ren in de huiskamer, helaas kan hij niet los in huis vanwege onze kat Pebbles die totaal niet van Muffin gediend is.


Hoeveel tijd en energie we ook in hem steken, toch ging hij zich een beetje vervelen en je merkte dat hij een minder vrolijk ventje aan het worden was.

Dus ik was heel blij om erachter te komen dat je bij Het Knaaghof je konijn op koppelvakantie kunt brengen. Het koppelen is namelijk voor mijzelf een erg stressvolle bedoening. De konijnen kunnen gaan vechten en zullen elkaar in elk geval gaan uitproberen.


Nu kan hij daar een weekje logeren en zijn er mensen bij die de konijnentaal goed begrijpen en dit soort dingen elke dag doen, waardoor er minder kans is op ellendige situaties. En ik kan thuis 'rustig' afwachten tot ik gebeld wordt dat ik ze kan komen ophalen. Ideaal voor een stresskip zoals ik!(Echt rustig ben ik natuurlijk niet want ik mis hem zo veel! Ik loop meerdere keren per dag naar de ren om even bij Muffin te kijken...maar de ren is leeg:( )


Ik mis Muffin heel erg, maar gelukkig heb ik genoeg te doen wat mij lekker een beetje zal afleiden. Ik moet zorgen dat de ren helemaal schoongemaakt wordt met azijn, want zijn geurtjes moeten eruit. Zo is het niet meer echt zijn territorium en kunnen ze er straks hopelijk zonder problemen samen gezellig in!


Dit heeft natuurlijk allemaal niets met haken te maken, maar waarom ik dit aan jullie vertel is om duidelijk te maken dat dit heel veel voor mij betekent en dat dit ook de rede is waarom ik vandaag een patroontje van Christel Krukkert heb gekocht van het platte beestje 'konijntje Bibi'. Want ik ga deze week aan de haak en dit konijntje zoveel mogelijk keer maken, als bedankje voor alle lieve medewerkers van Het Knaaghof.


Ik weet niet precies hoeveel mensen er werken, maar ik maak er gewoon zoveel als ik kan en als het te weinig is kan ik er altijd meer bij haken en is het teveel dan kunnen ze de konijntjes daar te koop zetten en de winst gebruiken voor de verzorging van de asieldieren.


Ik weet nog niet echt hoe groot het konijntje Bibi is, maar ik denk dat het een leuke sleutelhanger zou kunnen zijn. Zodra ik er een aantal af heb zal ik jullie een update geven en laten zien hoe die van mij eruit komen te zien.


Dat was het weer even voor nu! Ik ga aan de haak en wens jullie ook een hele fijne haakdag, hou je haaks!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page